Richard van der Zee

Architect i.o. en Grafisch vormgever. Goedendag en welkom op mijn portfolio site. Hier wil ik graag laten zien waar ik mee bezig ben.

Vakantie.

Voor mij de vakantie nu een paar dagen aangebroken. Dit betekent overweldigend veel vrije tijd waarvan ik geen idee heb hoe ik dit kan in vullen.

Maar vanmiddag tijdens mijn lunch momentje heb ik de netflix documentaire over het LEGO house op gezet. Een ondertussen al redelijk besproken gebouw van BIG. De documentaire voelt een beetje als een reclame voor het merk LEGO, maar tegelijkertijd heeft het soms leuke weetjes.

Het concept van het gebouw lijkt simpel, klinkt ingewikkeld en streeft naar het beste. Bjark Ingless ligt kort toe wat het gebouw moet doen en wat het voor hem betekend. Hij geeft de indruk dat dit een belangrijk project voor hem was, omdat lego ook ook basis vormt voor zijn architectuur.

De documentaire valt een beetje tegen omdat het veel meer had kunnen vertellen, Maar het gebouw lijkt mij super. De combinatie van LEGO en architectuur is fantastisch. Nu kijken of ik een moment kan vinden om dit gebouw te kunnen bezoeken!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Richard van der Zee

Thema door Anders Norén